Drvolik d.o.o. Rogatica

Više o Drvolik d.o.o. Rogatica

Pokretna i nepokretn

DRVOLIK doo Rogatica u stečaju - Prodaja opreme stečajnog dužnika

DRVOLIK" d.o.o. Rogatica-u stečaju

Rogatica

 

Broj: 61 OSt 01097617 St

 Datum; 20.06.2022. godine

 

Na osnovu Odluke Skupštine povjerilaca od 17.07.2019. godine, te Odluke Odbora povjerilaca od 16.06.2022. godine, a u skladu sa članovima 73., 155., 156., 157., 161., i 166. Zakona o stečaju („Sl. Glasnik RS" broj 16/16), te članovima 40. do 46. Pravilnika o utvrđivanju standarda za upravljanje stečajnom masom („Sl. Glasnik RS" bro) 54/17), stečajni upravnik „Drvolik" d.o.o. Rogatica - u stečaju, objavljuje

 

                                                                      OGLAS

                za prikupljanje ponuda i javno nadmetanje za prodaju imovine, koju čine:

 

1. Gotovi proizvodi i poluproizvodi, rinfuz (prozori, vrata, grilje i dr                              13.144,00 KM

1.Prodaja imovine obaviće se putem prikupljanja pismenih ponuda i javnog nadmetanja dana 21.07.2022.godine sa početkom u 11 časova u sjedištu stečajnog dužnika, a navedeni iznos predstavlja početnu i ujedno najnižu cijenu koja se može ponuditi u pismenoj ponudi.

2.Navedena imovina se prodaje „u paketu" sve odjednom, u viđenom stanju i postojećem pravnom statusu i naknadne reklamacije neće se razmatrati.

3.Učesnici u postupku prodaje (ponuđači), uplaćuju depozit na ime obezbjeđenja za cjelokupnu imovinu 1.300,00 KM, na žiro-račun broj 5517902222056574 kod Uni kredit banke u Rogatici sa naznakom za navedeni oglas, najkasnije do 15 časova 19.07.2022. godine.

4.Ponuđaču se ne vraća depozit ukoliko ne pristupi prodaji ili od iste odustane, kao jedini učesnik na nadmetanju ne prihvati početnu cijenu ili ukoliko niko od učesnika javnog nadmetanja ne prihvati početnu cijenu, ili ako kao proglašeni kupac u roku ne potpiše kupoprodajni ugovor i ne uplati izlicitiranu cijenu.

5.Kovertirane ponude sa dokazom o uplati obezbjeđenja mogu dostaviti sva pravna i fizička lica, koja nemaju zakonskih smetnji (član 141. ZoS), najkasnije do 15 časova 20.07.2022. godine sa naznakom "za licitaciju", na adresu stečajnog dužnika: Rogatica - Plješevica bb. Stečajni upravnik neće razmatrati ponude koje ne sadrže jasno određen iznos koji se nudi, ponude sa manjim iznosom od oglašenog, ponude koje se pozivaju na neku drugu ponudu i ponude koje ne ispunjavaju uslove koji su predviđeni oglasom (ponuda nije dostavljena u roku, nije na vrijeme uplaćen depozit, i.t.d.).

6.Prilikom otvaranja ponuda, fizička lica koja su dostavila ponudu su dužna stečajnom upravniku predočiti ličnu kartu radi identifikacije i punomoć ako se radi o punomoćniku. Pravna lica mogu biti predstavljena po zakonskom zastupniku ili punomoćniku, koji su stečajnom upravniku dužni predočiti rješenje o upisu ponuđača u sudski registar ne starije od šest mjeseci i ličnu kartu, a punomoćnik i valjanu punomoć.

7.Nakon otvaranja koverata i rangiranja ponuda, gdje su obavezni da prisustvuju svi ponuđači, prelazi se na usmeno javno nadmetanje, a najviša ponuđena cijena iz koverata biće početna cijena za javno nadmetanje.

8.Najpovoljniji ponuđač koji je proglašen za kupca, dužan je da u roku od 30 dana od dana licitacije izvrši uplatu izlicitirane cijene, nakon čega stiče pravo preuzimanja kupljenih predmeta. Ukoliko kupac ne izvrši uplatu u predviđenom roku, smatraće se da je odustao od kupovine, a sljedeći kupac (koji je licitirao za isti predmet) se utvrđuje u skladu sa članom 92. stav 2. i 3. ZIP.

9.Ponuđačima (isključujući ponuđače navedene u tačkn 4.) čije ponude nisu prihvaćene nakon javnog nadmetanja, osim drugog i trećeg po redu, vratiće se uplaćeno obezbjeđenje u roku od osam radnih dana od dana javnog otvaranja ponuda.

10.Sve troškove oko eventualnog sačinjavanja, ovjere i provedbe kupoprodajnog ugovora u javnim

registrima, pripadajuće takse, poreze u vezi sa kupljenom imovinom, uključujući i porez na eventualnu

kapitalnu dobit i PDV snosi kupac, a prodavac nakon završene prodaje i naplate kupoprodajne cijene

nema nikakvih obaveza u odnosu na prodatu imovinu. Kupčeve obaveze prema prodavcu prestaju isplatom

kupoprodajne cijene i plaćanja svih potrebnih poreza, taksi i ostalih troškova.

11.Osnovna sredstva koja su predmet prodaje, kao i pripadajuća dokumentacija, mogu se razgledati svakim radnim daiom od 11 do 13 časova, uz prethodnu najavu na telefon br. 065/665820 i 065/292686. 12. Smatra se da su ispunjeni uslovi za sprovođenje prodaje javnim prikupljanjem ponuda ako je najmanje jedno lice dostavilo formalno i pravno ispravnu ponudu.

 

Stečajni upravnik /

D. Stjepanović, dipl.ek./