Nepoznato

Pokreće se prethodni postupak nad stečajnim dužnikom radi utvrđivanja da li postoje uvjeti za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika ZDRAVA SREDINA D.O.O. SARAJEVO

Općinski sud u Sarajevu, i to stečajni sudija Hodžić Kenan, u postupku povodom prijedloga za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom lica ZDRAVA SREDINA D.O.O. SARAJEVO (u daljem tekstu: stečajni dužnik), ulica Terezije b.b., Sarajevo, dana 26.02.2021. godine, donio je sljedeće

RJEŠENJE

Pokreće se prethodni postupak nad stečajnim dužnikom radi utvrđivanja da li postoje uvjeti za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom stečajnog dužnika.
Za privremenog stečajnog upravnika imenuje se lice Šabotić Ferid (u daljem tekstu: privremeni stečajni upravnik), ulica Malta broj 11/8, Sarajevo.
Privremeni stečajni upravnik je dužan bez odlaganja izvršiti detaljan pregled poslovnih prostorija stečajnog dužnika, kao i uvid u sve njegove poslovne knjige i dokumentaciju, utvrditi da li postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, kao i ispitati da li imovina stečajnog dužnika može pokriti troškove stečajnog postupka.
Privremeni stečajni upravnik dužan je odmah po prijemu ovog rješenja poduzeti radnje utvrđene odredbom člana 16. Zakona o stečajnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, a naročito: - osigurati imovinu stečajnog dužnika i starati se o istoj; - izvršiti pregled poslovnih prostorija stečajnog dužnika i izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju stečajnog dužnika; - utvrditi da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka; - ispitati da li imovina stečajnog dužnika može pokriti troškove stečajnog postupka; - utvrditi da li se poslovanje stečajnog dužnika može u cjelini ili u jednom dijelu nastaviti u toku prethodnog postupka; i - uraditi kontrolu poslovanja stečajnog dužnika; - poduzete sve druge propisane i potrebne radnje. Privremeni stečajni upravnik je dužan podnijeti sudu pisani Izvještaj u 2 (dva) istovjetna originalna primjerka, i to najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od dana prijema ovog rješenja, a u kojem izvještaju će detaljno izvijestiti sud o poduzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o zatečenom stanju kod stečajnog dužnika, odnosno iznijeti svoje stručno mišljenje o tome da li postoje razlozi za otvaranje stečajnog postupka, odnosno da li postoje bilo kakvi izgledi za nastavak daljeg poslovanja stečajnog dužnika, te da li stečajni dužnika ima imovinu, i ako ima da istu taksativno prikaže u svom izvještaju. Stečajni dužnik ne može raspolagati budućom stečajnom masom bez suglasnosti privremenog stečajnog upravnika i suda, a u cilju osiguranja buduće stečajne mase.
Mjere pojedinačnog prinudnog izvršenja pokrenute protiv stečajnog dužnika privremeno se obustavljaju. Izlučna i razlučna prava povjerioci ne mogu ostvarivati u prethodnom postupku. Pozivaju se povjerioci da privremenom stečajnom upravniku predlože mjere osiguranja nad predmetima i imovinom stečajnog dužnika.
Ovo rješenje će biti istaknuto na oglasnoj tabli ovog suda sa danom donošenja.
Rješenje se ima dostaviti Registru Općinskog suda Sarajevo radi upisa zabilježbe prethodnog postupka u matičnom registarskom broju subjekta upisa broj MBS broj: 65-01-0037-16.

Broj 65 0 St 868373 20 St
26. februara 2021. godine
Sarajevo

arhiva
FINIUS DOO BANJA LUKA
EFTA doo Sarajevo
FCM
standardi
Povezani oglasi