Nepoznato

Zaključenje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Auto-Trap Istočno Sarajevo

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, stečajni sudija Dragan Borovčanin, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom: Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo, turizam i posredovanje “Auto-Trap”, Ulica vojvode Radomira Putnika broj 116, Istočno Novo Sarajevo, Istočno Sarajevo, van ročišta, 12.10.2020. godine, donio je sljede će

 

                                                                             RJEŠENJE


1. Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom: Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo, turizam i posredovanje “Auto-Trap”, Ulica vojvode Radomira Putnika broj 116, Istočno Novo Sarajevo, Istočno Sarajevo, zbog nedostatka stečajne mase, shodno članu 191. Zakona o stečaju Republike Srpske.
2. Razrješava se dužnosti stečajnog upravnika Slavko Gavrilović, dipl. inženjer mašinstva, iz Trnova.
3. Ovo rješenje bi će objavljeno u “Službenom glasniku Republike Srpske” i na oglasnoj tabli ovog suda.
4. Po pravosnažnosti ovog rješenja, isto će se dostaviti Odjeljenju za registar ovog suda, kome se nalaže brisanje stečajnog dužnika iz sudskog registra.
5. Obavještavaju se stečajni dužnik i stečajni upravnik da pravne posljedice zaključenja stečajnog postupka nastupaju 15 dana nakon objavljivanja ovog rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Obrazloženje
Rješenjem ovog suda, broj: 61 0 St 013134 20 St, od 10.8.2020. godine, otvoren je stečajni postupak nad imovinom pravnog lica: Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo, turizam i posredovanje “Auto-Trap”, Ulica vojvode Radomira Putnika broj 116, Istočno Novo Sarajevo, Istočno Sarajevo, i za stečajnog upravnika imenovan
 Slavko Gavrilović, dipl. inženjer mašinstva, iz Trnova. Oglas o otvaranju stečajnog postupka objavljen je u “Službenom glasniku Republike Srpske”, broj 84, od 21.8.2020. godine. Sud je 12.10.2020. godine održao ispitno i izvještajno ročište, na kojem je stečajni upravnik Sudu podnio izvještaj o podnesenim prijavama potraživanja stečajnih povjerilaca, te je Sud isti prihvatio. Ukupna prijavljena potraživanja povjerilaca, i to Ministarstvo fi nansija, Poreska uprava, Područni centar Istočno Sarajevo i Fond PIO Filijala Istočno Sarajevo prema stečajnom dužniku iznose 3.111,31 KM i ista su priznata u cijelosti i razvrstana u opšti isplatni red. Stečajni upravnik je takođe predložio da s obzirom na to da stečajni dužnik: Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i ugostiteljstvo, turizam i posredovanje “Auto-Trap” Istočno Novo Sarajevo nema imovine iz koje bi se namirile obaveze povjerilaca da Sud, shodno članu 191.
Zakona o stečaju, zaključi postupak stečaja, te da se nakon pravosnažnosti Rješenja o zaključenju Preduzeće briše iz sudskog registra.
Na osnovu navedenog, Sud je, shodno članu 191, a u vezi sa čl. 55. i 97. Zakona o stečaju Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 16, od 2.3.2016. godine), odlučio kao u izreci.

 

Stečajni sudija,
Dragan Borovčanin, s.r.

Pouka o pravnom lijeku
Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Višem privrednom sudu u Banjaluci
u roku od osam dana od dana objavljivanja Rješenja u “Službenom glasniku
Republike Srpske” putem ovog suda. Žalba se podnosi u dva primjerka.

 

(61 0 St 013134 20 St-su)