JAVOR d.o.o. Zenica

Više o JAVOR d.o.o. Zenica

Nepoznato

Zaključuje se stečajni postupak nad privrednim društvom DRUŠTVO ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO, TRGOVINU I ZANATSTVO "JAVOR" D.O.O. ZENICA

Općinski sud u Zenici, stečajni sudija Dedić Miralem u stečajnom postupku koji se vodi po prijedlogu predlagača i protupredlagača DRUŠTVO ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO, TRGOVINU I ZANATSTVO "JAVOR" D.O.O. ZENICA u stečaju, ul. Aska Borića br. 11, Zenica, odlučujući po prijedlogu stečajnog upravnika Dragutinović Vojislava iz Sarajeva, za zaključenje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom od 30.06.2020. godine, nakon održanog ročišta dana 02.09.2020. godine, kome su prisustvovali stečajni upravnik, stečajni upravnik povjerioca "ZOVKO OIL" d.o.o. Žepče u stečaju, Tošanović Vitomir i zakonska zastupnica povjerioca "ZENKO" d.o.o. Zenica, direktor Redžić Amela, van ročišta dana 07.09.2020. godine donosi

RJEŠENJE

I. Zaključuje se stečajni postupak nad privrednim društvom DRUŠTVO ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO, TRGOVINU I ZANATSTVO "JAVOR" D.O.O. ZENICA u stečaju, ul. Aska Borića br. 11, Zenica, nakon namirenja potraživanja razlučnih povjerilaca, potraživanja povjerilaca višeg isplatnog reda, potraživanja povjerilaca općeg isplatnog reda i djelimičnog namirenja troškova stečaja, zbog nedostatka stečajne mase za namirenje troškova stečaja.

II. Preostala imovina navedenog pravnog lica koju čine prava iz potraživanja po osnovu "ratnih potraživanja" za koja su izdate obveznice od strane emitenta Federacija Bosne i Hercegovine u ukupnom iznosu od 7.078,10 KM, pripada osnivačima društva srazmjerno visini udjela u društvu i to: 1. osnivaču Jarić Mirzi iz Zenice u procentu od 51%, 2. osnivaču Ličina Sadiji iz Zenice u procentu od 25%, 3. osnivaču Delibašić Midhatu iz Zenice u procentu od 24%.

III. Ovo rješenje će se objaviti u "Službenim novinama Federacije BiH", a nakon proteka roka od dva slijedeća radna dana od objave isto se smatra dostavljeno svim licima i u slučajevima u kojima zakon predviđa posebnu dostavu. IV. Navedeno privredno društvo će se brisati iz Registra društva, kod Općinskog suda Zenica, zavedeno pod brojem reg. ul. broj 1-929 i svih javnih registara.

Broj 43 0 St 016915 09 St

07. septembra 2020. godine

Zenica