EURO SALON d.o.o. Bijeljina

Više o EURO SALON d.o.o. Bijeljina

Nepoznato

Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Euro salon” Bijeljina

Okružni privredni sud u Bijeljini, stečajni sudija Alida Nađ Mađarac, u stečajnom postupku nad Društvom sa ograničenom odgovornošću “Euro salon” Bijeljina, Ul. Stefana Dečanskog broj 63, donio je van ročišta 11.7.2019. godine sljede ć e

RJEŠENJE

Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Euro salon” Bijeljina, Ul. Stefana Dečanskog broj 63, matični broj 1952145, JIB 4400346250006, zbog nedostatka stečajne mase. Ovo rješenje sa razlozima zaključenja objaviće se u “Službenom glasniku Republike Srpske”, na oglasnoj tabli ovog suda i internet stranici APIF-a. Po pravosnažnosti, Rješenje će biti dostavljeno Odjeljenju registra ovog suda da izvrši brisanje stečajnog dužnika iz sudskog registra. Obavještavaju se stečajni dužnik i stečajni upravnik da pravne posljedice zaključenja stečajnog postupka nastupaju 15 dana nakon objavljivanja ovog rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske”. Obrazloženje Rješenjem Okružnog privrednog suda u Bijeljini, broj: 59 0 St 030913 17 St, od 15.2.2019. godine, otvoren je stečajni postupak nad imovinom stečajnog dužnika Društva sa ograničenom odgovornošću “Euro salon” Bijeljina, Ul. Stefana Dečanskog broj 63, i za stečajnog upravnika imenovan je Zoran Cvijetić, dipl. inž. mašinstva, iz Bijeljine, Atinska ul. br. 10. Oglas o otvaranju stečajnog postupka i kojim su pozvani povjerioci da prijave svoja potraživanja objavljen je u “Službenom glasniku Republike Srpske”, broj 16, od 26.2.2019. godine, na oglasnoj tabli Okružnog privrednog suda u Bijeljini i internet stranici APIF-a. Na ispitnom ročištu ispitana su prijavljena potraživanja, sa naknadnom prijavom potraživanja povjerioca Sparkasse bank d.d. BiH, koju je stečajni upravnik pismeno priznao. Ukupno su prijavljena potraživanja u iznosu 103.046,68 KM, od čega je priznato potraživanje u iznosu od 96.274,79 KM, razvrstano u opšti isplatni red, a osporeno u iznosu od 6.771,89 KM.

Za osporeni dio potraživanja niko od povjerilaca nije pokrenuo parnicu. Razlučnih povjerilaca nije bilo. Na izvještajnom ročištu, u svom izvještaju od 1.4.2019. godine, stečajni upravnik je istakao da je osnovna djelatnost dužnika bila trgovina keramičkim pločicama i podnom oblogama. Djelatnost se ne obavlja od 2012. godine, a prema uvjerenju RGU Banja Luka PJ Bijeljina, broj: 21.12- 95.1-4-19/19, od 10.1.2019. godine, stečajni dužnik nije vlasnik ni posjednik nekretnina u k.o. Bijeljina. Stečajni dužnik nije vlasnik ni pokretne imovine ni zaliha robe a ni osnovnih sredstava. Finansijsko poslovanje je obavljano preko šest žiro računa i svi su ugašeni. Na dan otvaranja stečajnog postupka nije imao zaposlenih radnika. S obzirom na to da stečajni dužnik nema imovine koja bi činila stečajnu masu i koja bi se mogla unovčavati za izmirenje priznatih potraživanja povjerilaca, predložio je da Sud zaključi stečajni postupak zbog nedostatka stečajne mase, osim ako povjerioci ne predujme sredstva za pokriće daljih troškova stečajnog postupka, ističući da je dalje vođenje stečajnog postupka necjelishodno i neekonomično, bez što povjerioci neće biti izmireni u cijelosti sa svojim priznatim potraživanjima, jer nema mjesta preduzimanju bilo kakvih pobojnih radnji niti nastavljanja djelatnosti, ni djelimično ni u cjelini.

Skupština prisutnih povjerilaca jednoglasno je usvojila izvještaj stečajnog upravnika bez primjedbi, a na nastavku Skupštine povjerilaca većinom glasova prisutnih povjerilaca i prijedlog da se zaključi stečajni postupak zbog nedostatka stečajne mase. Niko od povjerilaca nije bio voljan predujmiti sredstva za dalje vođenje stečajnog postupka. Imajući u vidu navedeno i prijedlog stečajnog upravnika, Sud je donio Rješenje kao u izreci i zaključio stečajni postupak zbog nedostatka stečajne mase nad ovim stečajnim dužnikom shodno članu 191, a u vezi sa čl. 55. i 97. Zakona o stečaju (“Službeni glasnik Republike Srpske” 16/16), s obzirom na to da povjerioci nisu voljni predujmiti bilo kakva sredstava za dalje vođenje postupka. Rješenje i razlozi zaključenja stečajnog postupka objaviće se u “Službenom glasniku Republike Srpske”, na oglasnoj tabli Okružnog privrednog suda u Bijeljini i internet stranici APIF-a shodno članu 199. stav 1. Zakona o stečaju. Nakon pravosnažnosti ovog rješenja, shodno članu 199. stav 5. Zakona o stečaju, izvršiće se brisanje ovog stečajnog dužnika iz sudskog registra. Pravne posljedice zaključenja stečajnog postupka nastupaju osam dana nakon objavljivanja ovog rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske”, shodno članu 199. stav 2. Zakona o stečaju.

Osnivači su obavezani knjigovodstvenu evidenciju adekvatno zbrinuti i čuvati shodno odredbama koje regulišu tu pravnu oblast, po pravosnažnosti ovog rješenja, odjaviti stečajnog dužnika iz Registra MF PURS PC Bijeljina i UIOBiH RC Tuzla, te kod Republičkog zavoda za statistiku, a potom uništiti pečat stečajnog dužnika shodno odredbama Zakona o pečatima Republike Srpske. Pouka: protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Višem privrednom sudu u Banjaluci, u roku od osam dana nakon objavljivanja Rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske” putem ovog suda u dva primjerka. Stečajni sudija,

(59 0 St 030913 17 St-su)

Alida Nađ Mađarac, s.r.