Zadruga Melisa

Više o Zadruga Melisa

Nepoznato

Otvara se stečajni postupak nad imovinom pravnog lica: Opšta zadruga sa potpunom odgovornošću “Melisa” Pale

Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, stečajni sudija Almina Oruč, u stečajnom postupku nad: Opšta zadruga sa potpunom odgovornošću “Melisa” Pale, Ul. Milutina Milankovića bb, na prijedlog likvidacionog upravnika Dragomira Stjepanovića, a nakon ispitnog i izvještajnog ročišta, u likvidacionom postupku, održanom 5.3.2019. godine, donio je sljede ć e

RJEŠENJE

1. Otvara se stečajni postupak nad imovinom pravnog lica: Opšta zadruga sa potpunom odgovornošću “Melisa” Pale, Ul. Milutina Milankovića bb, JIB 404138550000.

2. Za stečajnog upravnika imenuje se Dragomir Stjepanović iz Rogatice.

3. Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana, računajući od isteka pet dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju postupka likvidacije u “Službenom glasniku Republike Srpske”, prijave svoja potraživanja ovom sudu pismenim podneskom, uz obavezu prilaganja dokumentacije iz koje proizilazi osnovanost potraživanja (u dva primjerka). Povjerioci su dužni uplatiti taksu na prijavu potraživanja u iznosu od 1% od vrijednosti potraživanja (minimalni iznos je 50,00 KM, a maksimalni 10.000,00 KM). Iznos sudske takse uplatiti na žiro račun broj: 562-099-0000055-687, budžet Republike Srpske, vrsta prihoda: 722211, budžetska organizacija: 1088001, pozivom na broj spisa: 61 O St 012390 19 St. Pozivaju se dužnici da svoje obaveze bez odlaganja izmire.

4. Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da svoje dugove prema stečajnom dužniku izmire bez odlaganja.

5. Pozivaju se povjerioci da u roku od 30 dana, računajući od isteka dva dana od dana objavljivanja oglasa u “Službenom glasniku Republike Srpske”, prijave svoja razlučna i izlučna prava i u prijavi naznače dio imovine stečajnog dužnika na koji se odnosi njihov zahtjev i iznos do kojeg njihova potraživanja po predviđanju neće biti pokrivena tim razlučnim pravom i izlučni povjerioci da u prijavi naznače predmet u imovini na koji se njihov zahtjev odnosi.

6. Oglas o otvaranju stečajnog postupka objavljen na oglasnoj tabli ovog suda 13.3.2019. godine, koji će se dostaviti u “Službeni glasnik Republike Srpske”.

7. Skupština povjerilaca na kojoj će biti ispitane prijave potraživanja (ispitno ročište) i izvještajno ročište zakazuju se za 22.4.2019. godine, u 12.00 časova, u zgradi Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu, Ul. vojvode Radomira Putnika bb. Obrazloženje Predlagač - direktor Srećko Veselinović je 8.11.2018. godine kod ovog suda podnio prijedlog za pokretanje likvidacionog postupka nad imovinom: Opšta zadruga sa potpunom odgovornošću “Melisa” Pale, Ul. Milutina Milankovića bb, JIB 404138550000. Rješenje o pokretanju likvidacionog postupka, broj: 61 0 St 012390 19 St, od 13.12.2018. godine, objavljeno je u “Službenom glasniku Republike Srpske”, na internet stranici APIF-a i oglasnoj tabli Suda, te su povjerioci pozvani da u roku od tri mjeseca od dana objavljivanja Rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske” prijave svoja potraživanja prema likvidacionom dužniku.

U ostavljenom roku zaprimljena je prijava potraživanja povjerioca: Ministarstvo fi nansija - Poreska uprava PC Istočno Sarajevo sa potraživanjem u iznosu od 605.684,59 KM. Nakon ispitnog ročišta održano je i izvještajno ročište, na kojem je likvidacioni upravnik predložio da se zaključi likvidacioni postupak i da se direktno otvori stečajni postupak, te da se za predlagača ozna- či likvidacioni upravnik Dragomir Stjepanović. Ovaj sud je Rješenjem od 5.3.2019. godine obustavio likvidacioni postupak nad likvidacionim povjeriocem i naložio pisarnici ovog suda da spis zavede u upisnik stečajnih spisa. Na osnovu izvedenih dokaza, stečajni sudija je utvrdio da su ispunjeni uslovi da se nad dužnikom direktno otvori stečajni postupak, a po prijedlogu likvidacionog upravnika, te je, na osnovu člana 98. stav 1. Zakona o stečaju, odlučio kao u stavu 1. izreke Rješenja. Odluka iz stava 2. izreke Rješenja temelji se na članu 68. stav 1. Zakona o stečaju, a stečajni upravnik ispunjava uslove iz člana 65. citiranog zakona. Stečajni sudija, Almina Oruč, s.r. Pouka o pravnom lijeku Protiv ovog rješenja stečajni dužnik može uložiti žalbu. Žalba se podnosi Višem privrednom sudu u Banjoj Luci u roku od osam dana od dana objavljivanja Rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske” putem ovog suda. Žalba se podnosi u dva primjerka.

(61 0 St 012390 19 St-su)