ETRANGER d.o.o. Zvornik

Više o ETRANGER d.o.o. Zvornik

Nepoznato

Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Etranger” Zvornik

Okružni privredni sud u Bijeljini, stečajni sudija Alida Nađ Mađarac, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Etranger” Zvornik, Ulica Svetog Save bb, donio je van ročišta, 21.12.2018. godine, sljede ć e

RJEŠENJE

Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Etranger” Zvornik, Ulica Svetog Save bb. Rješenje sa razlozima zaključenja postupka objaviće se u “Službenom glasniku Republike Srpske” i na oglasnoj tabli ovog suda. Po pravosnažnosti ovog rješenja, izvršiće se brisanje stečajnog dužnika iz Registra privrednih subjekta Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

Obavještavaju se stečajni dužnik, stečajni upravnik i članovi Odbora povjerilaca da pravne posljedice zaključenja stečajnog postupka nastupaju osam dana po objavljivanju ovog rješenja o zaključenju u “Službenom glasniku Republike Srpske”. 11.1.2019. OGLASNI DIO - Broj 1 XI Obrazloženje Rješenjem Okružnog privrednog suda u Bijeljini, broj: 59 0 St 029101 15 St, od 13.5.2016. godine, otvoren je stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Društvom sa ograničenom odgovornošću “Etranger” Zvornik, Ulica Svetog Save bb, a za stečajnog upravnika imenovan je Mlađen Petković, dipl. pravnik iz Milića, o čemu je objavljen oglas u “Službenom glasniku Republike Srpske”, broj 41, od 25.5.2016. godine, i na oglasnoj tabli Okružnog privrednog suda u Bijeljini.

Na ispitnom ročištu ispitana su sva prijavljena potraživanja. Ukupno prijavljena potraživanja iznose 658.315,84 KM, od čega su priznata u iznosu od 639.456,49 KM, od toga viši isplatni red 3.330,00 KM, opšti isplatni red 159.454,30 KM i razlučni povjerioci 476.672,19 KM. Osporena potraživanja su u iznosu od 18.859,35 KM. Na izvještajnom ročištu Skupština povjerilaca donijela je odluku da se pristupi unovčavanju stečajne mase.

Na ročištu za glavnu diobu u svom izvještaju od 11.12.2018. godine, kao i fi nansijskom izvještaju, stečajni upravnik je istakao da je na osam licitacija prodata sva stečajna masa i od prodaje imovine stečajne mase i drugih priliva dobijen je iznos od 167.576,38 KM, a troškovi stečajnog postupka iznose 18.759,38 KM. Za raspodjelu povjeriocima ostao je iznos od 148.817,00 KM i iz raspoloživih sredstava izvršene su tri djelimične diobe i namireni su razlučni povjerioci, i to Raiffaisen banka u iznosu od 817,00 KM i “Bora” d.o.o. Banja Luka u iznosu od 148.000,00 KM, ali ne u cijelosti, nego sa 23,27% priznatih potraživanja, dok ostali razlučni povjerioci Komercijalna banka a.d. Banja Luka, MF PU RS PC Zvornik i UIO BiH RC Tuzla su ostali neizmireni u cijelosti u svojim priznatim potraživanjima, kao i povjerioci višeg i opšteg isplatnog reda. Troškovi stečajnog postupka u iznosu od 18.759,38 KM su izmireni, a neizmirena je ostala nagrada stečajnom upravniku za 20 mjeseci, kao i članovima odbora za dvije sjednice usljed nedostatka sredstava.

U svom finansijskom izvještaju stečajni upravnik je tabelarno prikazao priliv i odliv sredstava tokom postupka. Revizija stečajnog postupka nije rađena zbog nedostatka sredstava. Arhiva stečajnog dužnika biće smještena u Proizvodno-uslužnoj zadruzi “Zanum” Milići, bez naknade. Fiskalna kasa je rješenjem MF PU RS PC Zvornik izbrisana iz registra fi skalnih kasa.

Rezervisana sredstva na žiro računu stečajnog dužnika, na dan 30.11.2018. godine, iznose 1.039,82 KM i biće utrošena za gašenje žiro računa stečajnog dužnika, te odjave stečajnog dužnika iz Registra PU, UIO i dr. Stečajni dužnik nema potraživanja od svojih dužnika niti neokončanih sporova, te s obzirom da nema sredstava za glavnu diobu, odnosno za dalje izmirenje povjerilaca, predložio je da Sud zaključi stečajni postupak. Skupština povjerilaca je prihvatila izvještaj kao i fi nansijski izvještaj stečajnog upravnika bez prigovora, kao i prijedlog da se zaključi stečajni postupak nad ovim stečajnim dužnikom. Predložili su da ukoliko se deblokiraju sredstva predujma na depozitnom računu Suda kod Banke Srpske - u stečaju, u iznosu od 3.384,14 KM, ista dosude stečajnom upravniku na ime nagrade. Imajući u vidu navedeno da je stečajni postupak sproveden u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 26/10) i da su sprovedene sve radnje, Sud je na osnovu svega izloženog, shodno članu 131. st. 1. i 2. i članu 145. stav 1. Zakona o stečajnom postupku, donio Rješenje kao u izreci.

Po pravosnažnosti Rješenja, isto će biti dostavljeno Odjeljenju registra ovog suda radi brisanja pravnog subjekta iz sudskog registra, shodno članu 53. Zakona o stečajnom postupku. Pravna pouka Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Višem privrednom sudu u Banjoj Luci u roku od osam dana po isteku pet radnih dana po objavljivanju Rješenja u “Službenom glasniku Republike Srpske”, putem ovog suda, u tri primjerka. Stečajni sudija,

(59 0 St 029101 15 St-su) Alida Nađ Mađarac, s.r.