Forum d.d. Sarajevo

Više o Forum d.d. Sarajevo

Nekretnina

FORUM dd Sarajevo u stečaju - Izdavanje u zakup poslovnog prostora u Sarajevu

„FORUM" d.d. - u stečaju

Ul. Mis Irbina br.2

71000 Sarajevo

 

Na osnovu člana 51. Zakona o stečajnom postupku F BiH, i na osnovu Odluke Odbora povjerilaca od 08.05.2019 godine, objavljuje se:

 

                                                                               OGLAS

                                                 o izdavanju u zakup poslovnog prostora

 

1. Premet zakupa:

Izdaje se u zakup poslovni prostor u vlasništvu stečajnog dužnika lociran u Sarajevu u ulici Obala Kulina Bana broj 2, upisan u ZK uložak broj 18, SP_Sarajevo — Mahala XLIX, označen kao k.č. broj 42/E2, posebni dio zgrade u prizemlju, kino „Tesla**, ukupne površine 470,38 m2, a koji se sastoji od:

- prizemlja (hol, biletarnica, kiosk, kino sala, kancelarija i toalet), površine 408,28 m2., i

- galerije (hodnik, kino kabine, kancelarija i toalet), površine 62,10 m2.

Na poslovnom prostoru je upisano založno pravo — hipoteka u korist razlučnih povjerilaca sa pravom odvojenog namirenja u Izvršnom postupku.

 

2. Namjena poslovnog prostora:

Namjena predmetnog poslovnog prostora ograničena je važećim propisima Općine Centar Sarajevo.

 

3. Trajanje zakupa:

Poslovni prostor se izdaje u zakup do konačnog završetka stečajnog postupka ili pravosnažnosti i izvrsnosti sudskih rješenja, kojima stečajni povjerioci mogu ostvariti svoja prava na predmetnoj nekretnini u posebnim izvršnim postupcima.

 

4. Uslovi zakupa:

Ugovor o zakupu će biti zaključen sa ponuđačem koji ponudi najveću cijenu zakupa za cjelokupan poslovni prostor.

Minimalni iznos zakupnine iznosi 3.350,00 KM, bez PDV-a.

Saglasnost na izbor najpovoljnijeg ponuđača i saglasnost na tekst Ugovora o zakupu će dati Odbor povjerilaca stečajnog dužnika.

Potpisivanjem Ugovora o zakupu, zakupoprimac preuzima obavezu tekućeg održavanja, redovnog plaćanja zakupnine i plaćanja svih režijskih troškova koji se odnose na predmetni poslovni prostor.

 

5. Pravo učešća:

Pravo učešća po ovom Oglasu imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica, kojima zakonom nije zabranjeno obavljanje djelatnosti.

 

6. Dostavljanje ponuda:

Pismene ponude po ovom Oglasu, zainteresirani ponuđači trebaju dostaviti na adresu „Forum** d.d. — u stečaju, ul. Mis Irbina br.2, 71000 Sarajevo, najkasnije do 06.06.2019 godine.

 

7. Napomene:

Zainteresirani ponuđači mogu izvršiti neposredan uvid u stanje poslovnog prostora, svaki dan od 10 do 14 časova, uz najavu na telefon 033/668-463.