Reweus d.o.o. Lukavac

Više o Reweus d.o.o. Lukavac

Nekretnina

REWEUS doo Lukavac u stecaju - Treća javna prodaja imovine stečajnog dužnika

"REWEUS" d.o.o.za niskogradnju,proizvodnju gotove

betonske smjese i transport Lukavac,u stečaju

Stečajna oznaka: 32 O St 323032 St

75300 Lukavac, Magistralni put bb Bistarac

 

Na osnovu Odluke Skupštine povjerilaca od 24.maja.2018.godine i Odluke odbora povjerilaca od 08.02.2019.godine i saglasnosti razlučnih povjerilaca NLB Bank d.d. Sarajevo i Sberbanke BH d.d. Sarajevo,a u skladu sa članom 101,102 i 103 .Zakona o stečajnom postupku FBiH ("Službene novine FBiH"br.29/03,32/04,42/06 i 52/18 ), stečajni upravnik objavljuje

 

                                                                               OGLAS

                               O TREĆOJ JAVNOJ PRODAJI IMOVINE STEČAJNOG DUŽNIKA

 

I. PREDMET PRODAJE je nepokretna i pokretna imovina stečajnog dužnika koja se nalazi u Lukavcu na adresi: 75300 Lukavac,Magistralni put bb Bistarac. Prodaja će se izvršiti po lotovima i podlotovima kao organizaciono tehnološkim cjelinama,kako slijedi:

 

1.1. LOT 1.

Poslovna zgrada u privredi površine 859 m2,zemljište uz privrednu zgradu površine 341 m2,oranica/Njiva 3 - klase površine 1091 m2 označene kao k.č.broj .2525/1 ukupne površine 2.291 m2. Parcela zvana "Njivice" površine 102 m2 označena kao k.č.broj.2525/2. Nekretnine su upisane u ZK.ulošku broj. 1362 KO Bistarac. Pripadajuća oprema, kancelarijski namještaj,kuhinjski namještaj,računari i uredska oprema.

Početna prodajna cijena zemljišta, objekata,opreme i namještaja kao cijeline iznosi: 2.034.256,75 KM

 

Napomena: ukoliko ne bude zainteresovanih potencijalni kupaca za kupovinu prethodne imovine ( pokretne i nepokretne stvari) u cjelini, prihvatit će se ponude za pojedinačne dijeloveimovine kao predmeta prodaje i to:

- nekretnine po početnoj prodajnoj cijeni od 2.028.678,00 KM

- pokretna imovina po početnoj prodajnoj cijeni od 5.579,71 KM ukupno od čega kancelarijski namještaj po cijeni od 3.657,24 KM, kuhinjski namještaj i oprema po cijeni od 910,37 KM,računari i uredska oprema po početnoj cijeni od 1.012,10 KM.

 

1.2. LOT 2.

Kuća i zgrada (kotlovnica, garaža i vanjsko uređenje) površine 124 m2 na parceli zvanoj "SLATINA" označena kao k.č.broj: 2150/12. Nekretnina je upisana u ZK.uložak broj: 5453 KO Lukavac.

Početna prodajna cijena zemljišta i objekta iznosi: 381.989,00 KM.

 

1.3. LOT 3.

Zemljišna parcela zvana "HRASTOVI"označena k.č.broj: 2332 ukupne površine 3272 m2.

Nekretnina je upisana u ZK.ulošku broj: 512 KO Bistarac.

Početna prodajna cijena zemljišta iznosi: 178.243,90 KM.

Ukupna početna prodajna cijena po svim LOT - ovima iznosi: 2.594.489,65 KM

 

Imovina se na ovoj javnoj prodaji ne može prodavati po cijeni nižoj od navedene početne cijene u ovom oglasu. Najveća ponuđena cijena iz ponude ujedno predstavlja početnu cijenu za usmeno javno nadmetanje ponuđača -učesnika u javnom nadmetanju.

Sva nepokretna imovina koja je predmet javnog nadmetanja opterećena je hipotekom a ista će biti ukinuta Rješenjem Općinskog suda o dosudbi najkasnije u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti Rješenja o dosudbi

 

II. DAN I MJESTO ODRŽAVANJA LICITACIJE

Postupak održavanja javnog nadmetanja - licitacije održat će se po okončanju javnog natječaja u prostorijama privredne zgrade iz ovog oglasa.

Javno nadmetanje održat će se dana 04.04.2019.godine u 11 sati.

 

III. PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na prodaji navedenih nekretnina imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica,domaća i strana lica koja po zakonu mogu sricati pravo vlasništva i koja u utvrđenom roku u javnom nadmetanju podnesu prijavu sa potrebnim sadržajem i dokumentacijom.

 

IV NAČIN PRODAJE

Prodaja navedenih nekretnina vršit će se putem usmenog i javnog nadmetanja po načelu zatečenog stanja ili "viđeno

- kupljeno" bez naknadnih prigovonyeklamacije ili žalbi koje se odnose na predmet prodaje.

Pojedinačna podizanja iznad početne cijene na usmenom javnom nadmetanju mogu biti najmanje 1.000,00 KM a najviše 5.000,00 KM, za imovinu kao cijelinu ili zasebnoza nepokretnu imovinu pod LOT 1 i nepokretnu imovinu pod LOT 2 i LOT 3, a za pojedinačne predmete prodaje pokretne imovine pod LOT 1 minimalno 100,00 KM a najviše 500,00 KM.

 

V. NAČIN POLAGANJA KAUCIJE

Za učešće u postupku licitacije.učesnici su dužni uplatiti depozit/kauciju u iznosu od 10% od početne cijene za svaki od predmeta prodaje, ali ne više od 10.000,00 KM (slovima: desethiljada KM) koji se uplaćuje na transakcijski račun dat u tački VIII ovog oglasa. Dokaz o uplati kaucije prilaže se uz prijavu za licitaciju.

Učesniku licitacije koji ne bude izabran kao najpovoljniji izvršit će se povrat uplaćene kaucije u roku od 15 ( petnaest) dana,a učesniku sa najpovoljnijom ponudom kaucija se uračunava u kupoprodajnu cijenu. Pravne i fizičke osobe koje nisu položile predviđenu kauciju ne mogu učestovati u licitaciji.

 

VI. DOSTAVLJANJE PONUDE

Ponude se dostavljaju preporučeno na adresu:

"REWEUS" d.o.o. Lukavac,u stečaju

75300 Lukavac,Magistralni put bb.Bistarac

 

Ponuda mora sadržavati prijavu potpisanu od podnosioca,a ako je ponuđač pravno lice - onda ista mora biti ovjerena pečatom pravnog lica sa podacima o ponuđaču,adresom njegova sjedišta,kontakt telefonom,te broj računa u slučaju vraćanja uplaćenog iznosa kaucije,oyjerena kopija ili orginal rješenje o registraciji ( za pravno lice ) i dokaz o uplaćenoj kauciji.

Krajnji rok za dostavu ponude je početak javne licitacije.

Ako se na javni oglas javi samo jedan ponuđač,čija je cijena ista ili viša od početne cijene komisija može pristupiti prodaji nekretnina pod uslovom da cijena ne može biti manja od početne cijene nekretnina.

 

VII. USLOVI PRODAJE NEKRETNINE

Postupak javnog nadmetanja - licitacije predmetnih nekretnina provest će Komisija za provođenje javnog nadmetanja - licitacije imenovana od strane stečajnog upravnika,uz saglasnost stečajnog sudije. Komisija je dužna da sprovede postupak javnog nadmetanja i odgovorna je za zakonitosti sprovođenja postupka. Komisija će rangirati listu prihvatljivih ponuda te će najvišu ponuđenu cijenu uzeti kao početnu cijenu za provođenje postupka licitacije.

Kriteriji za izbor najpovoljnijeg ponuđača je najviša prodajna cijena.

 

VIII. OBAVEZE NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA/KUPCA

Najpovoljniji ponuđač (kupac) licitacije obavezan je uplatiti kupoprodajnu cijenu predmetnih nekretnina u roku od 30 dana od dana prodaje na transakcijski račun.

"REWEUS" d.o.o. Lukavacu stečaju Broj: 132 100 2019812287 Kod NLB banke d.d. Sarajevo Ukoliko učesnik licitacije.čija ponuda bude izabrana kao najpovoljnija odustane iz bilo kojeg razloga i ne uplati ukupnu kupoprodajnu cijenu u roku od 30 dana od dana prodaje smatra se daje odustao od kupovine.gubi pravo na povrat uplaćene kaucije,a nepokretnost će biti prodata drugom po redu ponuđaču koji treba da u roku koji odredi stečajni upravnik,a koji ne može biti duži od 30 dana,deponuje kupoprodajnu cijenu, a ukoliko ponuđač ne položi cijenu u predviđenom roku ova pravila će se primjenjivati i na trećeg ponuđača. Kupac snosi sve troškove vezane za kupljene nekretnine i prenos vlasništva,ovjere,takse, poreze i dr.

 

IX. VRIJEME RAZGLEDAVANJA NEKRETNINA I UVID U DOKUMENTACIJU

Sve zainteresovane osobe mogu dogovoriti razgledavanje nekretnina koje su predmet javnog nadmetanja te izvršiti uvid u dokumentaciju o predmetnim nekretninama u periodu dok traje javni natječaj. Kontakt telefon: 035 - 541 - 450.

 

X. VRIJEME I NAČIN PREDAJE NEKRETNINA U POSJED KUPCU

Nakon što kupac položi cijenu u roku određenom oglasom sud će donijeti Rješenje o dosudi nepokretnosti kupcu,tj.odredit će da se nepokretnost preda kupcu,a Zemljišno - knjižnom uredu u Lukavcu će se dostaviti rješenje da se izvrši upis promjene prava vlasništva, te da se brišu prava trećih lica. Po pravosnažnosti Rješenja o dosudi stečajni upravnik će uvesti kupca u posjed i sačiniti zapisnik o primopredaji.

 

XI. DODATNE INFORMACIJE

Za sve dodatne inforamcije zainteresovane strane se mogu obratiti na telefone: 035 - 541 - 450 i 061 - 131 - 397.

 

Stečajni upravnik