Pokretnina

Regionalni centar za upravljanje otpadom d.o.o. Gornji Vakuf u likvidaciji - Prodaja putničkog vozila Hyndai i30

„Regionalni cenatar za upravljanje otpadom" 

d.o.o. Gornji VaKuf-Uskoplje  

 

Broj: 01-22-1/19

Datum: 02.02.2019. godine

 

Na osnovu člana 32. Statuta „Regionalnog centra za upravljanje otpadom" društvo sa ograničenom odgovornošću Gornji Vakuf-Uskoplje, broj: 01-03/13 od 31.12.2013. godine i Odluke o prodaji imovine broj: 01-04-01/18 od 26.04.2018. godine Ukvidator Društva raspisuje

 

JAVNI OGLAS

za prodaju službenog vozila putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda

 

I PREDMET PRODAJE

MARKA I TIP VOZILA

HYUNDAI

Model vozila:

i-30,1.4 CRDI

Godina proizvodnje:

2014

Broj šasije:

TMAD251RAEJ232370

Broj motora:

D4FCEZ124685

Radni obujam motora

1396

Snaga motora u KW

66

Vrsta motora:

Dizel

Kočioni sistem:

ABS, ESP (elektonički program stabilnosti), HAC (kontrola pomoći pokretanja na uzbrdici)

Mjenjač:

6 + R brzina, manuelni

Boja vozila:

NSW- Smeđa metalik

Registarske oznake:

 

Registrovano do:

odjavljeno

Dodatna oprema:

el. podizać prednjih prozora, tonirana stakla, trip kompjuter, LED dnevna svjetla, immobilizer, RADIO-CD-MP3, priključak za USB, i POD i aux, kromirani elementi maske hladnjaka, svjetla za maglu, komande za audio uređaj na upravljaču, senzor za parkiranje nazad

Pređena kilometraža:

111.400

Početna cijena:

12.000 KM

 

II NAČIN PRODAJE

Prodaja se vrši putem postupka licitacije sistemom zatvorenih ponuda. Svi zainteresirani kupci mogu pogledati vozilo dana 08.02.2019. godine u vremenu od 09:00 do 15:00 sati, na adresi Vrbaska bb, Gormji Vakuf-Uskoplje (parking Općine) nakon prethodne najave Nijazu Duratbegoviću kao kontakt osobi. Vozilo se prodaje u viđenom stanju i naknadne reklamacije se neće uvažavati.

 

III USLOVI PRODAJE

Pravo učešća u postupku licitacije putem zatvorenih ponuda imaju sva pravna i fizička lica osim uposlenika Regionalnog centra za upravljanje otpadom d.o.o. i članova njihovih porodica i poslovni subjekti u njihovom isključivom ili djelimičnom vlasništvu ili njihovih srodnika. Ponude se dostavljaju na datom obrascu s tim da:

Pravna lica dostavljaju ponudu sa pečatom i potpisom ovlaštene osobe.

Fizička lica dostavljaju ponudu uz prilog kopije lične karte i CIPS-ove prijave prebivališta. Svi kupci su dužni uplatiti depozit u iznosu 800,00 KM na račun Regionalnog centra za upravljanje otpadom d.o.o. Depozit se može uplatiti najkasnije 2 dana prije licitacije na račun broj 1414385320005056 otvoren kod Bosna Bank International. U slučaju da kupac koji kupi vozilo odustane od kupnje, uplaćeni iznos se ne vraća i služi za troškove ponovnog oglašavanja.

Ostalim kupcima uplaćeni iznos će biti vraćen na isti račun sa kojeg je uplaćen, najkasnije 2 dana nakon otvaranja ponuda. Pobjedniku licitacije depozit će biti vraćen po realizaciji ugovora o kupoprodaji vozila.

Ponude se dostavljaju u zatvorenoj koverti, direktno ili poštom na adresu Regionalnog centra za upravljanje otpadom doo ( zgrada općinske administracije, kancelarija br. 105) ulica Vrbaska bb, 70 240 Gornji Vakuf-Uskoplje, sa naznakom:

Prijava na javni oglas za prodaju motornog vozila postupkom licitacije putem zatvorenih ponuda. - ne otvaraj" Ponude se dostavljaju na Obrascu koji je sastavni dio ovog Javnog poziva, a isti je moguće dobiti u elektronskoj formi na upit od strane kontakt osobe Nijaza Duratbegovića.

 

IV ZA UPLATE PO OSNOVU PRODAJE VOZILA

Kupac koji bude odabran kao najuspješniji dužan je pristupiti zaključenju ugovora o kupoprodaji i uplatiti puni iznos kupoprodajne cijene na račun Regionalnog centra za upravljanje otpadom d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje broj: 1414385320005056 otvoren kod Bosna Bank International, u roku od 3 (tri) dana od dana kada je njegova ponuda prihvaćena, nakon čega će biti vraćen iznos depozita.

 

V DAN I MJESTO ODRŽAVANJA LICITACIJE

Rok za dostavu ponuda je 14.02.2019. godine, do 13:30 sati, a javno otvaranje ponuda će se obaviti isti dan u 14:00 sati uprostorijama općine Gornji Vakuf-Uskoplje, sala 209.

Svi zainteresirani kupci mogu prisustvovati otvaranju ponuda.

Ponude koje stignu poslije naznačenog datuma i vremena neće se uzimati u razmatranje.

Kriterij za vrednovanje ponuda je najviša ponuđena cijena vozila, a u slučaju da je ponuđeno više istih cijena za jedno vozilo prednost ima ponuđač koji je ranije dostavio ponudu na protokol Regionalnog centra za upravljanje otpadom d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje za Javni oglas (zgrada općinske administracije, kancelarija broj 105, Vrbaska bb, 70 240 Gornji Vakuf-Uskoplje).

Ponude ispod početne cijene neće biti uzete u razmatranje.

Licitacija će biti punovažeća i u slučaju da prihvatljivu ponudu dostavi samo jedan ponuđač.

Regionalni centar za upravljanje otpadom zadržava pravo da u slučaju promjenjenih okolnosti poništi javni oglas i sve sprovedene radnje u bilo kojoj fazi postupka.

 

VI DODATNE INFORMACIJE

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj: 062/145-949 i e-mail: nijaz.d@hotmail.com . Kontakt osoba je Nijaz Duratbegović.

 

LIKVIDATOR:

Nijaz Duratbegović, dipl.iur.