PRONIS doo Bihać

Više o PRONIS doo Bihać

Nepoznato

Pokreće se prethodni postupak radi utvrđivanja uslova za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom PRONIS doo Bihać

Općinski sud u Bihaću, postupajući po stečajnom sudiji Aladinu Bajriću, povodom prijedloga predlagača d.o.o. "PRONIS" Bihać, ul. Banijska br. 2. zastupan po punomoćniku Kurbegović Amiru advokatu iz Bihaća, da se nad imovinom pravnog lica d.o.o. "PRONIS" Bihać, otvori stečajni postupak, dana 23.07.2018. godine donio je slijedeće

RJEŠENJE

1. Za privremenog stečajnog upravnika u pravnom licu d.o.o. "PRONIS" Bihać sa liste stečajnih upravnika Federalnog ministarstva pravde, imenuje se Šemso Kovačević, dipl. ing tehnologije iz Bihaća, ul. Hamdije Ćemerlića bb L1/S2. Privremeni stečajni upravnik dužan je: - starati se o imovini dužnika; - izvršiti pregled dužnikovih poslovnih prostorija; - izvršiti uvid u poslovne knjige i dokumentaciju dužnika; - utvrditi da li je stečajni dužnik u posljednjih 5 godina prije podnošenja prijedloga za otvaranje stečajnog postupka preduzimao pravne radnje koje bi se mogle pobijati u skladu sa odredbama člana 80. do 87. Zakona o stečajnom postupku; - utvrditi da li postoji razlog za otvaranje stečajnog postupka; - ispitati da li će imovina stečajnog dužnika pokriti troškove stečajnog postupka; - utvrditi da li se poslovanje stečajnog dužnika može u cjelini ili djelimično nastaviti u toku prethodnog postupka; - uraditi kontrolu poslovanja i kontrolu eventualno izvršene privatizacije. Privremeni stečajni upravnik je dužan podnijeti svoj izvještaj ovom sudu u roku od 30 dana od dana prijema ovog rješenja, u kojem će izvijestiti o poduzetim radnjama i iznijeti svoje stručno mišljenje o zatečenom stanju.

2. Ovo se rješenje objavljuje u "Službenim novinama Federacije BiH" te se povjerioci pozivaju da privremenom stečajnom upravniku bez odlaganja saopće koje će mjere osiguranja na predmetima stečajnog dužnika oni zahtijevati.

Broj 17 0 St 091803 18 St

23. jula 2018. godine

Bihać